sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Uusin rakennekuva

Ukko nautiskelee lämpimästä kevätauringosta ja heinästä. :)


Nyt on kulunut kaksi viikkoa viime hieronnasta eikä ainakaan vielä ole tullut takapakkia. Edistystä on tapahtunut pikkuhiljaa. ja selässäkin on jo käyty useampaan kertaan. Viikko sitten sunnuntaina Satu jopa ravasi Ukolla pikkupätkän maastossa. Ruuna oli oikein innoissaan eikä olisi heti halunnut hiljentää takaisin käyntiin. Tosin tämän viikon perjantaina ehdimme jo pelätä Ukon menneen taas lukkoon, kun se oli aluksi ihan mahdoton. Sillä oli annettavanaan vain kaksi vaihtoehtoa: joko pysyä paikoillaan ja piehtaroida tai sinkoilla ympäriinsä. Kyllä siinä koki itsensä aika pieneksi, kun hevonen hyppii takajaloilleen. Tilanne oli todella huolestuttava. Ei sen takia, että olisin pelännyt itseni puolesta vaan Ukon, koska se ei ole koskaan käyttäytynyt noin. Ukko vaikutti selkeästi kipeältä. Loppu hyvin kaikki hyvin: kun Ukko oli aikansa riehunut irti, tuntui kuin joku paikka olisi auennut ja heppa alkoi liikkua todella hyvin. Pitkästä aikaa Ukko seurasi meitä vapaana ollessaan kaikissa askellajeissa, mitä se ei tee, jos se ei halua.

Kävimme myös eilen ratsain maastossa, ja räpsin muutaman kuvankin. Lenkki jäi valitettavasti aika lyhyeksi, koska märkä lumi kerääntyi erittäin tehokkaasti kavioihin varsinkin nyt, kun Ukolta otettiin viime kengityksessä (kuvia kavioista tulossa) tilasakumit pois. Plusasteita oli peräti kuusi!

Lenkin jälkeen käytimme vielä Ukon maneesissa, mutta tällä kertaa se ei innostunut juoksemisesta vaan piehtaroinnin jälkeen käveli maneesin ovelle. Nappasin Ukosta uusimman rakennekuvan. Viimeksi olen ottanut sellaisen kesällä, joten on mielenkiintoista nähdä, miten Ukko on muuttunut.

22.3.2014


Heinäkuu 2013

Nykyinen Ukko on paljon sopusuhtaisempi kuin kesällä. Kesän kuvassa Ukon pää näyttää suhteessa muuhun ruumiiseen todella isolta, ja kaula on olematon rimpula. Hierojan mukaan kaulalla voisi nytkin olla aavistuksen enemmän lihasmassaa. Täytyy taas kerran ylistää käynnin tehokkuutta. Kesän jälkeenhän olemme tehneet Ukon kanssa töitä lähinnä käynnissä.

5 kommenttia:

  1. Ukko näyttää mielestäni oikein hienolta tuossa uusimmassa rakennekuvassa. :)

    VastaaPoista
  2. Todella hyvältä näyttää uudessa kuvassa ja ero edelliseen on aika valtava. :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää oikeesti todella hyvältä!!

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)