perjantai 25. huhtikuuta 2014

Harja poikki ja kavio lohkes


Nyt, kun loimituskausi on jo hyvinkin päättänyt, Ukko on onnistunut hankaamaan harjansa poikki. Jo talvella loimen kaulakappaleessa näkyi mahlajälkiä, mutta nyt ne ovat Ukon karvassa. Kyse ei ole harjan kutinasta. Ukko yrittää itse hoitaa vasemmalle puolelle viime kesänä tullutta potkuvammaa, joka siis on myös syy näihin nykyisiin ongelmiimme. Potkusta on jäänyt hermotuksen puolelle häiriöitä. 

Muuten Ukko on kyllä ollut todella hyvä viime aikoina. Hierotimme kopsukan noin viikko sitten kuusi viikkoa viime hieronnan jälkeen, mutta päädyimme siihen lopputulokseen, että kuusi viikkoa on toistaiseksi liian pitkä aika. Ukko siis hoidatetaan nyt kuukausittain.

Aiemmin Ukon päivissä on ollut todella paljon vaihtelua. Yhtenä päivänä se on saattanut olla aivan elämänsä voimissa ja seuraavana taas "kolme jalkaa haudassa". Hieroja kehotti meitä selvittämään, millaisten päivien jälkeen Ukko on yleensä huonompi. Onko se huonompi kevyemmän vai reippaamman päivän jälkeen? Auttaako siis liikunta oireisiin vai ei? 

Jos vastaus olisi ei, olisimme aika huonoilla vesillä. Olemme lisänneet Ukon liikuntaa (lyhyitä ravi- ja laukkapätkiä), ja voin ilokseni todeta, että liikunta on totisesti auttanut. 

Kaksi vanhaa herraa


Kävimme tänään illalla puolentoista tunnin maastolenkillä. Alkumatkasta tutulla reitillä Ukko oli vähän vetelä eikä niin kovin innostunut ravaamisesta, mutta, kun pääsimme hieman tuntemattomimmille reiteille, Ukko ei olisi muuta halunnutkaan tehdä kuin puksuttaa ravissa eteenpäin katsomaan uusia jännittäviä paikkoja. Tämä hevonen todella syttyy uusista reiteistä, ja se haluaisi kovasti mennä kaiken maailman pikkusivupoluille.


Meillä ei tosiaan ole tällä hetkellä sopivaa satulaa, joten siksi ratsastamme ilman sitä myös maastossa. Tai pikemminkin Satu ratsastaa. Minä arkajalkana en ole toistaiseksi uskaltanut lähteä pidemmille maastolenkeille ilman satulaa. Täytyy ensin kerätä vähän itsevarmuutta tasapainon suhteen.

Nousemme yleensä hiekkamontun pohjalta takaisin tielle laukalla.

Ja laukkapohkeet! Tällä kertaa laukka ei kuitenkaan irronnut. 

Ukko muutenkin meinasi liirata väärään suuntaan. Ehkä kameran räpse jänskätti.Ja sitten vähän tuntemattomemmilla maastoreitillä, jolla olemme käyneet viimeksi viime kesänä.

Ja Ukko ei malttaisi kävellä. Kaiken lisäksi ravia vielä alamäkeen, hyi!

"Pyrsoo!"

Lopulta löysimme kotiin johtavalle tielle. Kauniit maisemat!

Maanantaina on sitten puolestaan kengitys -tällä kertaa jo kuuden viikon jälkeen. Ukolla meinaa taas levitä ainakin osa kavioista todella voimakkaasti ja sen seurauksena lohkeilla. 

10 kommenttia:

 1. Upeita maastoja teilläpäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Voisi jopa sanoa, että maastoilemme seutumme parhailla reiteillä! Löytyy pikkumetsäpoluista isompiin hiekkateihin, kovempaa ja pehmeämpää pohjaa, mäkisyyttä, hiekkamonttuja jne. Talvisin pimeän aikaan hyödynnämme valaistua kuntopolkua (n. 5km), joka on tarkoitettu myös ratsastajille.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ainoa miinus valtatien ylittäminen (huoltoasema, joten aika vilkkaasti liikennöity risteys + 80 nopeusrajoitus). Tosin siihenkin on jo tottunut. :)

   Poista
 3. Aa siis ymmärsin, että heppasi on Muhoksella, mutta nyt näyttääkin tutulta! Eli Hikkura oli vuoden päivät siinä aika lähellä, ei kuitenkaan samalla tallille :) Ihanaa löytää muitakin, jotka ratsastavat ilman kuolaimia. Samma här! Ja tällä hetkellä jo kuukauden päivät myös ilman satulaa, kun ollaan vaihtamassa joustorunkoiseen :D Jospa saatais sopiva pian, niin voisi taas enemmän maastoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit! Ukko asustelee eri paikkakunnalla kuin minä -ei tosin siltikään kaukana. ;) Tuossa onkin useita talleja samassa paikassa!

   Kuolaimettomia harrastajia ei tunnu hirveästi löytävän "ihan oikeasta elämästä", mutta onneksi sentään täältä nettimaailmasta. :)

   Poista
  2. Tosiaan onneksi on netti, pääsee kosketuksiin lukuisten ihmisten kanssa jotka antaa kivaa vertaistukea omaan tapaan harrastaa. On tärkeää ettei koe olevansa ihan yksin tapojensa kanssa :D

   Poista
 4. En ees tajunnu ettei teillä oo kuvissa hevosella satulaa ennenkuin luin asiasta XD.

  Hienosti ja tunnollisesti jaksatte kuntouttaa. Pitkäjänteisyys ja tunnollisuus on hevosihmisen hyve :). Varmasti tämäkin tuottaa tuloksia. Kiva että pääsette jo ratsastamaan.

  Harmi tuo kavio. Voi olla että Ukolla tulee aina olemaan noitten kavioitten kanssa vähän pulmaa kun kaviokuume ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulatta ratsastaminen kyllä kehittää tasapainoa ja vatsalihaksia! :D En ole käynyt edes satulan kanssa pitkään aikaan maastossa, ja pitkät tauot eivät tee ollenkaan hyvää maastopelolleni. Siispä olen itsekin nyt maastoillut ilman satulaa. Avainsana on ruutini. Silloin ei ehdi alkaa miettiä, mitä kaikkea sielä voi sattua. :)

   Täytyy kyllä sanoa, että satulatta ratsastaminen on niin ihanaa. Ravissa istuminenkin on jostain syystä maastossa paljon helpompaa kuin kentällä.

   Kyllä siitä Ukosta vielä hevonen saadaan. Onneksi liikunnan lisääminen on auttanut. :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)